Na de aanschaf van mijn witte leren Nike’s sneakers kon ik het niet laten om mijn nieuwe ‘canvas’ te beschilderen. Met mijn iPad Pro maakte ik foto’s van de schoenen, zodat ik kon schetsen en ideeën uitproberen. Het was tenslotte de eerste keer dat ik schoenen ging beschilderen. De foto’s heb ik geïmporteerd en bewerkt via ProCreate. Een heerlijk programma om even lekker mee te experimenteren.

Na diverse schetsen, was ik er nog niet helemaal uit. Ik pakte mijn Moleskine Schetsbook en daar zag ik een iets oudere schets van een kwast, die prima zou passen. Perfect voor op mijn schoenen, tenslotte ben ik creatief ingesteld. Logisch ook dat op de achterkant van mijn schoenen Nike Create staat.

De tekening heb ik eerst met potlood op de schoen gezet, zodat ik eventuele foutjes nog kon weggummen en herstellen. Deze potloodtekeningen heb ik vervolgens overgetrokken met Molotow markers. Ik heb diverse kleuren en verschillende maten liggen, dus dat scheelde.

Als laatste heb ik ze met een Belton spuitbus met gloss lak ingespoten. De lak was echter niet zo’n succes, omdat de gloss lak te hard wordt. Hierdoor vertonen nu enkele punten in de schoen breuken. Een betere keuze is Krylon Matte Finish. Goed voor je leer en de lak is mat en daardoor flexibeler. Wijze les voor de volgende paar schoenen.

Ondanks de kleine breuken in het ontwerp, draag ik ze nog met plezier. In de video zie je het totale resultaat van de schoenen.