Wesley is een NLP Master coach en NLP trainer. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Hij begeleidt Gen Z en Millennials die meer in hun eigen kracht willen staan. Dit doet Wesley  door hun zelfkennis, zelfwaardering en zelfvertrouwen te vergroten. Dit zorgt ervoor dat ze vanuit hun eigen energie hunzelf mogen en kunnen zijn. Het zal je dan ook niet verbazen dat Wesley in eerste instantie opereerde onder de naam Energy Within.

Het was echter tijd voor een meer persoonlijke aanpak. Wanneer iemand kiest voor een trainer en/of coach kiest men vaak voor de persoon, naast zijn/haar kennis en kunde. Om deze reden wilde Wesley zijn URL aanpassen naar wdebree.nl, een nieuwe frisse website en een bijpassend nieuw logo. Waar meer persoonlijkheid in zit.  

Typisch Wesley

Typische kenmerken van Wesley zijn: hij heeft een vriendelijke en vrolijke uitstraling, heeft een stoppelbaar en altijd een klepmuts op. Een typische old-skool krantenverkoper cap. Ook gaat hij graag casual gekleed in een polo shirt en spijkerbroek. 

Deze elementen heb ik terug laten komen in zijn logo. Als illustrator maak ik graag een logo waar illustratieve elementen in zitten, mits wenselijk uiteraard. In dit geval, zeer wenselijk. 

Na diverse schetsen te hebben gemaakt, kwam ik toch terug op zijn typische uiterlijke kenmerken.  Zijn gezicht is het uitgangspunt geworden, tezamen met zijn voornaam. 

Diverse font’s / lettertypes zijn de revue gepasseerd en op verzoek van Wesley ook meerdere varianten met de kijkrichting van het gezicht en de positie. Kijkend naar links of rechts, boven de letters of achter de letters, met uiteindelijk resultaat het definitieve logo.  

Na de keuze voor het logo ben ik aan de slag gegaan met zijn website. Content had Wesley al voldoende beschikbaar, dus dat scheelde enorm veel tijd. Naast tekst had hij ook foto’s in overvloed. De kleuren van zijn oude site wilde hij behouden. Deze heb ik iets opgefrist en gemoderniseerd. 

Wat moest er in de site? 

Drie belangrijke elementen voor de nieuwe site zijn; Trainingen, Coaching en Incompany. Daarnaast wilde Wesley graag meer blogs gaan maken, aangezien hij ook voor zijn LinkedIn al veel artikelen schrijft. Verder zijn een aantal recensies goed om te vermelden en uiteraard hoe je het beste contact kan opnemen. Hieronder een aantal visuele pagina’s. Voor de live site verwijs ik naar wdebree.nl   

Mijn signatuur pagina

Als laatste kwam mijn signatuur pagina nog aan bod, de 404 pagina. Ik maak namelijk altijd iets leuks van deze pagina, waarbij de nul (0) vaak een grappig of grafisch element is. Zo is het toch iets minder erg mocht je op deze pagina terechtkomen.

Het is ten slotte een pagina die je al website eigenaar het minst graag aan je bezoekers wilt laten zien, maar desondanks niet altijd onvermijdelijk dat de pagina getoond wordt. Des te belangrijker om je bezoeker alsnog verder te laten kijken, zonder dat ze direct weg van je site surfen. 

Het allerbelangrijkste in dit proces; Wesley is uitermate tevreden over zijn logo en website. Wil jij ook een nieuw logo, of illustraties voor je website, magazine of je merk? Neem dan gerust contact met mij op.