Tijdens mijn vakantie in Venetië, Italië, heb ik vele mooie gebouwen, beelden en uiteraard bootjes gezien. Er was echter één onderdeel dat ik tijdens elke wandeling door de stad vaak tegenkwam. Bij de vele marktkraampjes waren bijna altijd schattige roze katten hoedjes te koop. In sommige gevallen waren er zelf ook lieve honden hoedjes te vinden, deze hadden de kleuren beige en roodbruin.

Uiteraard zijn deze hoedjes niet voor een kat of hond bedoeld, al zou dat eigenlijk niet zo’n gek idee zijn. En zo ontstond het idee voor een leuke tekening. Inspiratie vind je soms op de gekste plekken, zo blijkt maar weer. Want hoe zou het echt staan? Een kat met honden hoedje en een hond met een katten hoedje. 

Gelukkig neem ik op vakantie altijd mijn Moleskine schetsboek mee inclusief tekenetui met potloden, gummetjes en brush pen. Eenmaal terug uit de stad, ging ik direct met het idee aan de slag.

Vervolgens heb ik de tekening uitgewerkt in Clip Studio Paint. Dit programma gebruik ik nog niet zo lang, dus dit biedt een mooie oefening om Clip Studio beter te leren kennen. Vanaf de start is het idee geweest om deze tekeningen ook te kunnen verkopen via Redbubble, dus hiermee hield ik al rekening tijdens het maken. Belangrijk is om dan de juiste pixels en resolutie te gebruiken (minimaal 5000×5000 pixels en 300 dpi).

Vervolgens heb ik de tekeningen gereed gemaakt voor verwerking op Redbubble. Per product kijk ik naar de mogelijkheden. Wordt het een patroon, welke achtergrondkleur is geschikt, gebruik ik een grotere of kleinere afbeelding, etc… Het resultaat mag er zijn. Bekijk een voorbeeld op een T-shirt: Kat of Hond.