Wat doe ik

Jarenlang heb ik in de marketing en communicatie branche gewerkt; van mediaplanning tot aan strateeg en marketing manager. Dit maakt mij een illustrator met veel marketingkennis. Door deze unieke combinatie kan ik mij heel goed inleven in je probleemstelling, je doelgroep(en) e.d. Aangevuld met een conceptueel denkproces kan ik je vast goed van dienst zijn.
helpen

Korte introductie 

Mijn naam is Stefan Smit en ik ben actief als illustrator en schrijver onder de naam STFN aka Made by STFN. Geboren en getogen in Purmerend, vader van twee zoons en samenwonend met Priscilla ♥ Wil je meer over mij weten, lees dan verder bij ‘wie ben ik’ 

Mijn kennis van marketing

Vanuit mijn marketing en communicatie achtergrond kan ik mij heel goed inleven in je probleemstelling, je doelgroep(en), e.d. Al vanaf het jaar 2000, toen het internet net opkwam als advertentieproduct, ben ik al bezig met digitale marketing. Van campagnes, tot aan webdesign en customer journeys. Daarnaast heb ik mij ook regelmatig bezig gehouden met offline campagnes, met de inzet van televisie/radio, magazines en abri’s. Een prachtig startpunt voor een gesprek, ook als je niet in de marketing zit 😉

Conceptueel denker

Daarnaast ben ik een conceptueel denker. Het voordeel van conceptueel denken is dat ik goed ben in het leggen van verbanden, creatief denken, het verzinnen van nieuwe dingen en het bedenken van oplossingen. Het buiten de gebaande paden denken, oftewel ‘outside the box’ denken, is een eigenschap die ik dankzij mijn jarenlange marketingervaring prima heb ontwikkeld. 

Hoe kan ik jou helpen? 

Als (hoofd)redacteur, brand manager, journalist, strateeg, marketeer of communicatie expert heb je allemaal te maken met uitdagingen. Ik kan ze niet allemaal van je overnemen, maar ik kan je wel goed helpen. Denk dan aan de volgende voorbeelden:

  • Het maken van illustraties voor je tijdschrift of krant ter ondersteuning van je verhaal, 
  • Illustraties voor je presentatie(s) voor echte power in je Powerpoint (of Keynote natuurlijk)
  • Een bijdrage leveren aan positieve media-aandacht voor een nieuwe productlancering
  • Extra smaak toevoegen aan je product of verpakking
  • Een visuele versie van een concept, strategie of idee uitwerken
  • Krachtig je verhaal vertellen via de inzet van visuele content

Jouw eigen verhaal, of die van het bedrijf, is het startpunt. 

Visuele content is belangrijk

Visuele content is online inhoud die voornamelijk op afbeeldingen is gebaseerd. Veel voorkomende vormen van visuele content zijn afbeeldingen, diagrammen, grafieken, infographics, online video’s, screenshots, memes en diapresentaties. Visuele content is momenteel booming. Het creëren van onderscheidend vermogen is daarom essentieel.

De SERP’s van Google zijn visueler dan ooit, waardoor image-SEO veel belangrijker wordt. Mediaplatformen, zoals YouTube, TikTok en Instagram, groeien (nog steeds) snel. En 37% van de marketeers noemt visuele content hun “belangrijkste” type inhoud.

De kracht van visuele content

Visuele content heeft de kracht om de aandacht van je doelgroep te trekken en een blijvende indruk op hen achter te laten. Of het nu gaat om verbluffende graphics, boeiende video’s of informatieve infographics, visueel aantrekkelijke inhoud kan helpen een sterke en gedenkwaardige indruk op je doelgroep te maken.

Ik hoor je denken: “Ik maak het wel via AI (Artificial Intelligence)”. Tja, dat zou je kunnen doen. Vergeet echter niet, AI-gegenereerde afbeeldingen zijn op zichzelf geen kunst, maar dat kunnen ze wel zijn, als ze zo door een kunstenaar worden ingezet. Denk bijvoorbeeld ook aan het maken van foto’s. Veel foto’s zijn geen kunst en de meeste mensen die foto’s maken zijn geen kunstenaars. Ware kunstwerken komen wel voort uit de technologie van de fotocamera in handen van een kunstenaar. Dat laat namelijk een heel ander beeld zien. Een interessant artikel hierover is ‘AI-art is menselijk. En heeft dezelfde menselijke gebreken

Samen maken we indruk op je doelgroep

Ik maakt cartoonachtige, illustratieve kunstwerken. Op kleurrijke en luchtige wijze behandel ik maatschappelijke thema’s. Mijn conceptuele illustraties behandelen vaak sociale thema’s met een stukje nostalgie. Mijn cartoon illustraties hebben vaak ook een onderliggende boodschap, maar nooit te zwaar. In alle gevallen is mijn stijl kleurrijk, fris en luchtig. Perfect om op te vallen en geschikt voor een brede doelgroep. 

Zullen we samen indruk maken op je doelgroep? Neem dan gerust contact met mij op voor meer info / vragen / prijzen / offertes.