Wie ben ik

Mijn naam is Stefan Smit en ik ben actief als illustrator en schrijver onder de naam STFN aka Made by STFN. Geboren en getogen in Purmerend, vader van twee zoons en samenwonend met Priscilla ♥ Vind je mijn werk leuk, wil je samenwerken of mij inhuren? Neem gerust contact op. Lees hieronder meer over mij.
stfn

Made by STFN

Stefan Smit is actief als kunstenaar, illustrator en schrijver onder de naam STFN aka Made by STFN. De afkorting STFN staat natuurlijk voor Stefan, zoals je kon vermoeden. Al leert een zoektocht op internet dat het ook kan staan voor Stranger Than Fiction News. Gelukkig past dat prima bij mijn stijl, soms is mijn werk vreemder dan fictie. Kortom, je kan alle kanten op met mij.

Stukje geschiedenis

Geboren in Purmerend op 25 september 1975. Na het behalen van mijn HBO diploma in Marketing, Communicatie en Grafisch ontwerp (opleiding Bedrijfspresentatie op InHolland te Diemen) heb ik altijd gewerkt in de marketing en reclame. Mijn passie voor kunst, tekenen, schrijven en illustreren is echter nooit verdwenen.

Tekenen en illustreren?

Nu denk je vast, tekenen en illustreren, is dat niet hetzelfde? Nee. Een tekening wil gezien worden en een illustratie wil iets laten zien. In een illustratie moet alles de communicatie versterken zoals bijvoorbeeld in een kinderboek.

Mijn passie

Echte passie sterft nooit. Het maken van illustraties, cartoons, schilderijen en zelfs schrijven van kinderboeken maakt mij blij en ik voel mij gelukkig wanneer ik iets kan creëren. Daarnaast helpt het creatieve denkproces mij ook in mijn dagelijkse werkzaamheden. Je denkt bijvoorbeeld sneller out of the box en zoekt nieuwe manieren om je doel(en) te bereiken.

Marketing achtergrond

Vanuit mijn marketing en communicatie achtergrond kan ik mij heel goed inleven in je probleemstelling, je doelgroep(en). Daarnaast ben ik een conceptueel denker. Conceptueel denkers zijn goed in het leggen van verbanden, creatief denken, het verzinnen van nieuwe dingen en het bedenken van oplossingen. Ze denken van groot naar klein.

Dat kan enorm helpen met je uitdagingen als hoofdredacteur, journalist, brand manager, marketeer, communicatie expert of strateeg. Ik kan je namelijk goed helpen om dit samen te vatten in één of meerdere illustratie(s). Je kunt illustraties inzetten om bijvoorbeeld van je product echt iets unieks te maken. Tevens kan het een goede manier zijn om media-aandacht te genereren voor een nieuwe productlancering. Jouw eigen verhaal is het startpunt.

Visuele content

Een illustratie is echte visuele content, met een afbeeldingen geef je extra aandacht aan de boodschap die jij wilt overbrengen. Onderscheid jezelf in de markt met visuele content, zeker in een wereld die steeds visueler wordt. Je kunt je brand design en inhoud van je communicatie hierdoor gemakkelijker overbrengen naar jouw klanten.

Mijn stijl

Ik maak cartoonachtige, illustratieve kunstwerken. Op kleurrijke en luchtige wijze behandel ik maatschappelijke thema’s. Mijn conceptuele illustraties behandelen vaak sociale thema’s met een stukje nostalgie. Mijn cartoon illustraties hebben vaak ook een onderliggende boodschap, maar nooit te zwaar. In alle gevallen is mijn stijl kleurrijk, fris en luchtig. Veelal beïnvloed door MAD Magazine, vooral de tekeningen van Mort Drucker, maar ook Graffiti en Street Art, Comics en de grotere studio’s zoals Walt Disney, Pixar en Dreamworks. Bekijk meer op ‘wat doe ik‘.

Eigen karakter Huggybird

Ik heb ook een eigen karakter bedacht onder de naam Huggybird®. Deze blauwe vogel speelt de hoofdrol in diverse prentenboeken, waarvan ik tevens de auteur ben. Uitzondering is het boek “Huggybird en de magische toverballen’, want deze is geschreven door Edsilia Rombley. De tekeningen in dit boek zijn wel gemaakt door mijzelf. Uiteraard in samenwerking met Edsilia.

Huggybird heeft in het verleden ook samengewerkt met Greetz, met een uitgebreide kaartenlijn, BeemsterKaas, met een kinderkookboek, en nog vele andere merken. Meer weten? Bekijk de Huggybird website